Μάνο, σου εύχομαι καλή τύχη στο νέο σου τόπο, αλλά για την Αθήνα έχω τελείως άλλη άποψη.
Είναι παλιό το κόλπο και το έχουμε δει στο παρελθον σε μικρότερη κλίμακα (Πλάκα, Ψυρρή κ.λ.π.)
Η συνταγή είναι απλή. Παίρνουμε την περιοχή που μας ενδιαφέρει, ρίχνουμε μέσα κάθε λογής εγκληματικό και περιθωριακό στοιχείο, την εγκαταλλείπουμε από άποψη υποδομών και καθαριότητας και όλα αυτά με σκοπό, να υποβαθμιστεί, να πέσουν οι αξίες των ακινήτων και να οδηγήσουμε τους παλιούς κατοίκους σε άτακτη φυγη, αφού πουλήσουν για ένα κομμάτι ψωμί την περιουσία τους.
Αφού γίνει αυτό, βάζουμε το υπουργείο, το δήμο και δεν ξέρω ποιόν άλλο να εξαγγείλλει μέτρα για την αναβάθμιση της περιοχής, που στο μεταξύ έχουμε αγοράσει όσο-όσο σχεδόν ολόκληρη και τη μετατρέπουμε σε φιλετάκι.
Το 'καναν και στο μέρος που μεγάλωσα και ζω ακόμη, έτσι ξέρω από πρώτο χέρι για τι μιλάω.
Ήδη προχθές άκουγα στις ειδήσεις γνωστού τηλεοπτικού σταθμού για το πως η ζήτηση από το εξωτερικό για ακίνητα και γή σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας έχει αυξηθεί!!!!!!!!!
Θυμήσου τα λόγια μου.
Σε λίγα χρόνια η Αθήνα όχι μόνο δε θα είναι μια από τις πλέον φτωχές πόλεις της Ελλάδας, αλλά η Νέα Υόρκη της Ευρώπης.
Παρεμπιπτώντως, μήπως και στη Νέα Υόρκη το ίδιο δεν έγινε τη δεκαετία του '80?